ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ

Το Lido Soccer θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του τουρνουά και γι’ αυτό αναθέτει σε μια 4μελή επιτροπή τη δυνατότητα να συντονίζει καθώς και να επιλύει τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Επειδή είχαν παρατηρηθεί παλιότερα κρούσματα κακής συμπεριφοράς είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, προειδοποιούμε ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί σε τέτοια θέματα και θα προβαίνουμε άμεσα σε αποπομπή παικτών ή και ομάδων που θα υποπίπτουν σε παραπτώματα.

A ’ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι κανονισμοί βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι οι ισχύουσες διατάξεις του Κ.Α.Π., με τις εξής τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν το 8Χ8.

 Το δίχτυ « παίζει »  Απαγορεύονται αυστηρά τα τακλιν.  Οι αλλαγές είναι απεριόριστες και γίνονται από το κέντρο του γηπέδου κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με την υπόδειξη του διαιτητή. Διακοπή γίνεται μόνο για την αλλαγή του τερματοφύλακα .  Ύβρεις και διαφωνία στις αποφάσεις του διαιτητή τιμωρούνται με κόκκινη κάρτα, έως και αποπομπή από το πρωτάθλημα.  Οι 2 κίτρινες κάρτες στον ίδιο αγώνα ισοδυναμούν με 5΄ αποβολή, ενώ με την 3η κίτρινη κάρτα θα αποβάλλεται οριστικά.  Η απευθείας κόκκινη κάρτα, είναι μόνιμη αποβολή από τον αγώνα Οι κάρτες δεν μετράνε για τους επομένους αγώνες.  Δηλώνονται έως και 15 παίκτες. Αν δηλωθούν λιγότεροι τότε μπορούν να συμπληρωθούν οι υπόλοιπες θέσεις αργότερα (ως την αρχή των play off). Μπορούν να γίνουν αλλαγές παικτών στη λίστα, εκτός των αγώνων των play off, όπου απαγορεύονται.  Αν μία ομάδα για διάφορους λόγους μείνει με 5 παίκτες, τότε το παιχνίδι διακόπτεται εις βάρος της.  Η κατάσταση με τα ονόματα κάθε ομάδας πρέπει να συμπληρώνονται υποχρεωτικά πριν τα play off.  Σε κάθε ομάδα του τουρνουά, μπορεί να συμμετέχει ως και 2 (ΔΥΟ) ποδοσφαιριστές οι οποίοι την τρέχουσα ποδοσφαιρική σαιζόν αγωνίζονται σε ομάδα (Α1’ τοπικό) 1ης κατηγορίας (τουλάχιστον 1 συμμετοχή) σε πρωτάθλημα ή κύπελλο οποιασδήποτε Ε.Π.Σ.. Παίχτες οι οποίοι συμμετέχουν σε ομάδες νέων των Π.Α.Ε. δεν δικαιούνται συμμετοχής.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Ισοβαθμία 2 ή περισσοτέρων ομάδων.  1. Mεταξύ τους αγώνες  1α. Σύνολο πόντων  1β. Διαφορά τερμάτων  1γ Καλύτερη επίθεση  2. Διαφορά τερμάτων  3 Καλύτερη επίθεση  Σε άλλη περίπτωση γίνεται κλήρωση

B ’ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ

Κάθε ομάδα έχει την υποχρέωση: Να έχει κόσμια συμπεριφορά μέσα και έξω από το γήπεδο. Σεβασμό στον αντίπαλο, στους διαιτητές, στον κόσμο που παρακολουθεί τα παιχνίδια, σεβασμό στον διοργανωτή και στις εγκαταστάσεις. Σ’ αυτό το τουρνουά όταν κάποια ομάδα δεν τηρήσει τα ανωτέρω θα αποβάλλεται με συνοπτικές διαδικασίες. 2. Κάθε ομάδα οφείλει να έρχεται έγκαιρα στο γήπεδο ( τουλάχιστον 5’ πριν την έναρξη του αγώνα ). 3. Αν κάποια ομάδα δεν κατεβεί 2 φορές να αγωνισθεί, τότε αποβάλλεται από το τουρνουά ενώ αν δεν κατέβει να αγωνιστεί, έστω 1 φορά χωρίς να έχει ενημερώσει τους διοργανωτές , αποβάλλεται κατευθείαν. 4. Αν κάποια ομάδα επιθυμεί να αναβάλει προγραμματισμένο αγώνα οφείλει να το κάνει εγκαίρως (τουλάχιστον 1 ημέρα πριν τον αγώνα) και μόνο για μία φορά κατά την διάρκεια του τουρνουά. Σε περίπτωση που αυτή η αναβολή παιχτεί τελικά, έχει δικαίωμα για άλλη μία 5. Αν κάποια ομάδα ζητήσει αναβολή ενός προγραμματισμένου αγώνα την ίδια ημέρα, χάνει τον αγώνα. Αν αυτό συμβεί στην φάση των ομίλων ο αγώνας κατοχυρώνεται με αποτέλεσμα 3 – 0 υπέρ της ομάδας η οποία προσήλθε στο γήπεδο. Αν συμβεί στην φάση των PLAY OFF τότε η ομάδα που δεν προσήλθε αποκλείεται από την συνέχεια της διοργάνωσης. 6. Οι ομάδες υποχρεούνται να προσκομίσουν κατάσταση με τα ονόματα των παικτών τους πριν τον πρώτο αγώνα. Σεβόμαστε και τηρούμε τους κανόνες υγείας που ορίζει για την εκάστοτε περίοδο ο ΕΟΔΥ

Γ’ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνον από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες για τους παρακάτω λόγους: 1. Αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή (που υποχρεωτικά πρέπει να κατονομάζεται) και πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι της ενστάσεως. 2. Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή. Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται μέχρι και 1 ώρα μετά τον αγώνα από τους αρχηγούς των ομάδων και για την εκδίκαση τους αποφασίζει η διοργανώτρια 4μελης επιτροπή εντός μιας εβδομάδας. Στον τελικό ενστάσεις γίνονται μόνο πριν τον αγώνα. Ονομαστικές καταστάσεις ομάδων, δεν κοινοποιούνται σε άλλες ομάδες.

Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Διαιτητές των αγώνων θα είναι έμπειροι διαιτητές ποδοσφαίρου ή παλιοί ποδοσφαιριστές. Ο ορισμός των διαιτητών και η αποζημίωση τους είναι ευθύνη της διοργανώτριας αρχής.

Ε' ΕΠΑΘΛΑ

1. Κύπελο στην πρωταθλήτρια ομάδα. 2. Πλούσια δώρα για κάθε μέλος της νικήτριας ομάδας. 3. Μετάλλια σε όλους τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας. 4. Μετάλλια σε όλους τους παίκτες της δευτεραθλήτριας ομάδας. 5. Όσες ομάδες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, μπαίνουν στην κλήρωση για μία στολή αγώνα. Η κλήρωση θα γίνει μετά το τέλος των αγώνων των ομίλων και αφορά τις ομάδες που δεν έχουν καμία ήττα με 3 - 0 άνευ αγώνα (αα).

Είμαστε σίγουροι ότι όλα τα ανωτέρω θα τηρηθούν και ότι θα διεξαχθεί ένα πολύ όμορφο τουρνουά αφού αυτός είναι ο σκοπός τόσο αυτών που αγωνίζονται όσο και αυτών που το διοργανώνουν.